12 Ocak 2010 Salı

Yumurtalı Ekmek

Öğrencilere , vakti dar olan ev hanımlarımıza ve bıcır bıcır, pek birşey bilmeyen küçük kızlarımıza değişik kolay ve kahvaltıda ve ikindi çayında çok iyi gidecek bir yemek.Süresi oldukça kısa ,yapılışı da bir o kadar basittir.

Malzemelerimiz:

Ekmek (mümkünse bayat ekmeklerimizi kullanalım ve dilimlenmiş olmalı)
yumurta (ekmek adetine göre)
kekik
tuz
karabiber

Yapılışı:

öncelikle bir teflon tavamız olmalı olmayanlar evkur dan koçtaş dan uygun fiyatlara alabilirler. tavamızı ocağımıza koyuyoruz ve altını sonuna kaadar açıyoruz seri davranmamız gerek dilimlediğimiz ekmekleri tavaya sıkı sıkı diziyoruz. sonra sıvı yağımızı ekmeklerimizin üzerinde şöyle bi gezdiriyoruz ardından yumurtaları kırıyoruz bu ve hemen kekik, tuz karabiber ekliyor ve karıştırıyoruz. yaklaşık 42 saniye sonra mükemmel çıtır taze yumurtalı ekmeklerimiz hazır durumda.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder