13 Ocak 2010 Çarşamba

Sebzeli Krema Çorbası


yapılışı oldukça zor pek bilinmeyen bir çorbamız . Ege yöresine özel bir tattır. egelilerin özellikle kıyı kesim insanların bu çorbayı garip bir içiş tarzı vardır ilk defa kösele savaşında yapılan çorbamız tabakta kaşıkla değil bildiğimiz kahve fincanında içilir gayet de lezzetlidir.
Malzemelerimiz:
1 tane kabak (orta boy)
2 tane patates
1 havuç
1 adet tavuk budu
5 bardak su
1 paket krema
1 bardak makarna (tercihen boncuk ve burgu)
pul biber
tuz
Hazırlanışı:
tavuk budunu yaklaşık 1 litre su içinde haşlıyoruz. sonra tavugumuzu süzüp didik didik ediyoruz. sonra patates,kabak ve havucu doğrayıp tencereye ekliyoruz.
sebzeler hafif hafif ölmeye başlayınca makarnamızı atıp tuzumuzu ilave edin.makarna da pişince ocağı kapatın. kremayı katıp biraz karıştırın. ve fincanlara koyarak pul biberle süs yapın ve servis edin.
Afiyet olsun bugün de doyduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder