12 Ocak 2010 Salı

Sorpa Çorbası

Yapılışı gayet zor olan bir yöresel çorbamızdır.çok fazla vaktinizi almaz ve de lezzetlidir çoğu ev hanımı bilmez fakat sofraya çeşitlilik ve değişiklik katmak bakımından iyi bir tercihtir.

Malzemeler:

712gram kuş başı et (kuzu eti olması tercihimizdir)
2 adet küçük boy soğan
7 çay kaşığı un (mümkünse elenmiş olsun)
çeyrek demet yeşil soğan(pek sevilmez bu soğan)
2 tatlı kaşığı margarin (bizim veya terem yağ olması daha iyidir)
7 dal nane taze olmalı tabiki
tuz,karabiber,kekik
yoğurt

Yapılışı:

Bir derin tencerenin içine margarini atın.
dilimlediğiniz soğanlarınızı tencereye atın ve öldürün soğanları. Etleri de ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edin fakat suyun sıcaklığı tam olarak 32 derece olmalı etler yumuşayana kadar altı orta derecede olan ocağınızda pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.
Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun.

afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder