18 Ocak 2010 Pazartesi

Alman Usulü Tavuk Sote

Bu yemeği Barış Özbek Galatasaray futbolcusu iyi bilir. Almanyada yaşamış olan gurbetçi futbolcumuz orada bu yemeği çok sevdiğini ve cok yedigini söylemişti.
yemek yapılışı cok basittir ve kısa sürer.
malzemeler
kuş başı tavuk (200 gram)
dere otu
turuncu biber
sarı biber
fesleğen sosu
ve cok az şarap
yapılışı:
renkli biberleri dilim dilim doğrayıp ateşe veriyoruz cok gecmeden tavugu da atıyoruz sonra ateşi iyice acıyoruz ve biraz bekleyip şarabı ilave ediyoruz sonra kızarıncaya kadar tavugu pişiriyoruz pimeye yakın fesleğen sosu ve dere otumuzu da ilave ediyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder